Bemutatkozás

Varga L Zsuzsa

Festőművész

Kedves Látogató

Varga L. Zsuzsa vagyok, 1954.11.30.-án születtem Gyöngyösön.

“Mindenkinek két élete van. A második akkor kezdődik, mikor rájövünk, hogy csak egy van.” Tom Hiddleston

Az enyém a nemezeléssel kezdődött. A nyughatatlan útkereső itt talált először magára. Nemez faliképeket kezdtem készíteni. Egy hagyományos technikát használtam, de nem hagyományos módon. Mintha festenék. Miközben terítettem egymásra a különböző rétegeket éreztem a fejemben lüktető egészet. A festésben erre mondják, hogy alla príma technika.

Első mesterem (Halassy Csilla szobrászművész) csak csóválta a fejét, látva, hogy itt egy tanítvány, aki minden szabályt, hagyományt átlépve újra tervezi a világot. Kép-képet követett és nem telt bele egy év, Heves városában Csilla megnyitotta az első kiállításomat „Zsuzsa nemezei” címmel 2013.11.29-én.

A gyapjúhoz fűződő különös vonzalmam azóta se lankadt. 2018 ban egy újabb technikai kísérlet eredményeként több lehelet vékony stólát készítettem. Ebből nem lett kiállítás, mert szinte minden darabja elkelt. A festést is a 2013-as év hozta meg. Egy speciális tanfolyamon ismerkedtem meg a mesterség alapjaival, amit több célzott kurzus követett. Ottani mesterem, az azóta Norvégiában tanító és alkotó Felföldi Anna grafikus és festőművész, nem csak festeni tanított meg, hanem hinni önmagamban. Segített meg találni az eszközt és az utat az önkifejezéshez.

Az enyém az acryl és a festőkés. Persze továbbra is bennem él a kísérletező útkeresés, így pl. a Szimbólumok c. kiállításomon nagy méretű, speciális papírra készült képeket mutattam be.
Szeretek különböző felületeket létrehozni. örömömet lelem a különböző textúrákkal, faktúrákkal való kísérletezésben. Amikor nem csak szemmel, hanem tapintással is “látható” egy-egy alkotásom.

Kiállításaim:

Zsuzsa nemezei-2013.11.29 Heves
SZÍNVARÁZS- 2014.12.04. Gyöngyös
ZODIÁKUS VÍZIÓ-2017.05.30. Gyöngyös
SZIMBÓLUMOK-2017.12.03. G43 Galéria Budapest
SZÍNES KALEIDOSZKÓP- 2018.04.06. Gyöngyös

Kedves Látogató!
Fogadd szeretettel , nézz körül, ismerd meg az alkotásaimat!

Varga L. Zsuzsa festő