A Szimbólumok azért jutottak az eszembe, mert egyfajta kihívást jelentett a végletekig leegyszerűsített forma megjelenítése a mögöttes tartalom, a végtelenül sok információ és jelentés letisztulásával létrejövő forma, ami mindenki számára egy és ugyan azt jelenti. Egy-egy kép megalkotásakor próbáltam a folyamatot ábrázolni és a színekkel, formákkal bele vinni azt a lendületet, ami megjeleníti és érthetőbbé teszi a szimbólum kialakulásának folyamatát.

A negatív, pozitív formák, a színek, az alakzatok a háttér káosz szerű megfestésével, amiből a sok-sok információ letisztulásával létrejön a forma a SZIMBÓLUM.

A szimbólumok egyidősek az emberiséggel. Azért jöttek létre, hogy leegyszerűsítsék azt a mondanivalót, amit szóval nehezebb lenne elmondani, de egy képpel, jelképpel érthetővé tehető mindenki számára A jelképek örök érvényű törvényszerűségeket írnak le. A gondolat létrehoz valamit. A szó elmagyarázza és a jelkép a szónál is összetettebb, amit csak körül írva lehetne elmagyarázni
Manapság tudomást sem veszünk a szimbólumokról. A szó teremtő erejéből fakadóan összpontosított energiával bír.Ezért, a szimbólumok tudatos használatával előhívhatjuk azokat az energiákat, amiket magukban rejtenek.

Üzenetet hordoznak. Energiát képviselnek a színek, számok, geometriai formák. Annyira bele ivódott és része a mindennapjainknak. Számos szimbólum található a környezetünkben.Legyen az vallási, politikai, nemzeti .A különböző motívumok céglógókon, ékszereken kapnak helyet. De ettől függetlenül átszövik a gondolatainkat, jelen vannak a mindennapjainkban és az álmainkban. A szimbólum lényege, hogy egy olyan látható kép, ami mögöttes, esetleg misztikus jelentéstartalmat jelöl. Az egyszerűbbek ránézésre kézenfekvő jelentéssel bírnak. Pl. az Oroszlán az erő és hatalom jelképévé vált, vagy a Bárány a gyengeséget, szelídséget jelképezi.Stb.

Facebook szerű verzió